[English] [Big5] [UTF-8]
Currently displaying UTF-8
任賢齊  ♂
任贤齐
Richie Ren Xian-Qi
Pinyin: rèn xián
Yam Yin-Chai,  Richie Jen Hsien-Chi,  Jaen Hsuan-Chi,  Richie Jen





 
影視作品 / Filmography (1991-2021)
 
  監製 / Producer
    媽祖迺臺灣 / Mazu Procession (2014)    
  導演 / Director
    媽祖迺臺灣 / Mazu Procession (2014)    
    我的澎湖灣 / All You Need Is Love (2015)    
  演員 / Actor (1991-2021)
    官兵捉強盜 / Cops and Robbers (1991)    
    想飛-傲空神鷹 / Top Cool (1993)    
    報告班長3 / No, Sir! (1994) ... 艾德華 / Oi Tak Wah
    玻璃樽 / Gorgeous (1999) ... 隆一 / Long Yi
    美麗新世界 / A Beautiful New World (1999) ... 小白 / Xiao Bai
    星願 / Fly Me to Polaris (1999) ... 洋蔥頭(楊啟聰) / Onion
    夏日的麼麼茶 / Summer Holiday (2000) ... 麼麼茶 / Momocha
    好心相愛 / Summer I Love You (2002) ... Lek / Lek
    嫁個有錢人 / Marry a Rich Man (2002) ... 逍遙公子阿誕 / Christmas Yan
    絕種好男人 / Honesty (2003) ... 成年曾摩西 / Moses Tsang Chi Wai
    六樓后座 / Truth or Dare : 6th Floor Rear Flat (2003) ... 警察 / Policeman
    生死速遞 / Life Express (2004) ... 高致遠 / Dr Kao Chi-Yuen
    20:30:40 / 20:30:40 (2004) ... 王(網球教練) / Wang
    花好月圓 / Elixir of Love (2004) ... 沈夢溪 / Shum Mong Kai
    飛鷹 / Silver Hawk (2004) ... 文仁 / Superintendent Rich Man
    大事件 / Breaking News (2004) ... 陳一元 / Chan Yat Yuen
    韓城攻略 / Seoul Raiders (2005) ... 李傲文 / Owen Lee
    天生一對 / 2 Become 1 (2006) ... 張永威 - V 仔 / Dr. Vincent Cheung
    放‧逐 / Exiled (2006) ... 陳督察 / Sgt Chan
    生日快樂 / Happy Birthday (2007) ... 任賢齊 / Himself [cameo]
    合約情人 / The Contract Lover (2007) ... 霍啟發 / Huo Qifa/Fok Kai Fat
    風雲決 / Storm Rider - Clash of Evils (2008) ... 聶風[普通配音] / Nie Feng (Wind) [voice]
    大搜查之女 / Lady Cop & Papa Crook (2008) ... 高高 / Gogo
    意外 / Accident (2009) ... 芳洲 / Fong Chau
    神鎗手 / The Sniper (2009) ... 方克明 / Hartman Fong / Ming
    火龍 / Fire of Conscience (2010) ... 紀少群 / Inspector Kee
    唐伯虎點鞦香2 / Flirting Scholar 2 (2010) ... 徐昌谷 / Xu Chang Rong
    龍鳳店 / Adventure of the King (2010) ... 朱厚照(明朝正德皇帝) / 徐昌谷 / Emperor Zhu Zheng De
    報應 / Punished (2011) ... 姚啟初 / Yao Kai Chor / Yiu Kei-Chor
    奪命金 / Life Without Principle (2011) ... 張正方 / Inspector Cheung Jin-fong
    楊門女將 / The Legendary Amazons (2011) ... 楊宗保 / General Yang Zongbao
    3DNA: 五月天 3D 演唱會電影 / Mayday 3DNA (2011) ... 計程車司機 / Xiao Qi
    傾城之淚 / The Allure of Tears (2011) ... 丁大可 / 2)Ding Dake
    雙城計 / Tales of Two Cities (2012) ... 千面鬼臉 / Eight Face Ghost
    下午茶 / Will You Still Love Me Tomorrow? (2013) ... / Wei-Chung
    海峽 / The Straits (2013)    
    我的澎湖灣 / All You Need Is Love (2015) ... / Wu Si Shan
    五月一號 / First of May (2015)    
    樹大招風 / Trivisa (2016) ... 葉國歡 / Yip Kwok-Foon
    十一天零一夜 / 11th Day and One Night (2016)    
    時光誅仙 / Shi Guang Zhu Xian (2016)    
    沉默的證人 / Bodies at Rest (2019) ... / Santa
    花椒之味 / Fagara (2019) ... / Choi Ho-Shan
    殊途衕歸 / Where All Roads End (2021)    
    邊緣行者 / Man on the Edge (2021)    
  編劇 / Writer
    我的澎湖灣 / All You Need Is Love (2015)    
  出品人 / Presenter
    媽祖迺臺灣 / Mazu Procession (2014)    
  主唱 / Singer
    火龍 / Fire of Conscience (2010)    
 
 
Biography
 
  Born in Hu-Bei, China. Graduated in the Wen Hua University (Taiwan).