Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
梁朝偉
Tony Leung Chiu-Wai  ♂





 
Filmography (1983-2018)
 
  演員 (79 films)
    瘋狂83 (1983)    
    我對青春無悔 (1983)    
    青春差 (1985) ... 梁小寶
    花心紅杏 (1985) ... 新紮師兄
    癲佬正傳 (1986) ... 狗仔
    地下情 (1986) ... Tony
    開心快活人 (1987) ... 阿偉
    人民英雄 (1987) ... 阿細
    鐵甲無敵瑪利亞 (1988) ... 莊自強
    殺手蝴蝶夢 (1989) ... 亞祥
    忠義群英 (1989) ... 王威武
    悲情城市 (1989) ... 林文清
    喋血街頭 (1990) ... 阿 B
    阿飛正傳 (1990) ... 下一個阿飛(周慕雲)
    豪門夜宴 (1991) ... 阿偉
    五虎將之決裂 (1991) ... 頭皮
    沙灘仔與周師奶 (1991) ... 沙灘仔
    千王1991 (1991) ... 蛇仔偉
    魔畫情 (1991) ... 漫畫家
    倩女幽魂III 道道道 (1991) ... 十方和尚
    中環英雄 (1991) ... 張豪杰
    哥哥的情人 (1992) ... 阿偉
    踢到寶 (1992) ... 阿偉-電
    亞飛與亞基 (1992) ... 童飛
    辣手神探 (1992) ... 江浪
    新流星蝴蝶劍 (1993) ... 孟星魂
    新仙鶴神針 (1993) ... 馬君武
    射鵰英雄傳之東成西就 (1993) ... 西毒歐陽鋒
    正牌韋小寶之奉旨溝女 (1993) ... 韋小寶
    新難兄難弟 (1993) ... 楚原
    情人知己 (1993) ... 林大志
    異域之未路英雄 (1993) ... 范龍
    風塵三俠 (1993) ... 陳大文
    反斗馬騮 (1993) ... 劉家倫
    東邪西毒 (1994) ... 盲武士
    神龍賭聖之旗開得勝 (1994) ... 沙三少
    重慶森林 (1994) ... 探員663
    等著你回來 (1994) ... 阿沖
    明日天涯 (1995)    
    救世神棍 (1995) ... 黃大鳳
    流氓醫生 (1995) ... 劉文
    偷偷愛你 (1996) ... 榮智穎
    洪興仔之江湖大風暴 (1996) ... 洪英
    春光乍洩 (1997) ... 黎耀輝
    黑獄斷腸歌之砌生豬肉 (1997) ... 程安
    最佳拍檔之醉街拍檔 (1997) ... 醉槍
    每天愛您8小時 (1998) ... 張叔偉
    暗花 (1998) ... 琛
    超時空要愛 (1998) ... 劉一路/諸葛亮
    海上花 (1998) ... 王蓮生
    攝氏零度 - 春光再現 (1999)    
    玻璃樽 (1999) ... Albert
    東京攻略 (2000) ... 林貴仁
    花樣年華 (2000) ... 周慕雲_
    俠骨仁心 (2000) ... Lawrence Ching
    同居蜜友 (2001) ... 蔣通菜
    有情飲水飽 (2001) ... 馬須仁 Richard Ma
    英雄 (2002) ... 殘劍
    天下無雙 (2002) ... 李一龍-小霸王
    緣起 (2002)    
    無間道 (2002) ... 陳永仁
    地下鐵 (2003) ... 何旭明
    無間道III (2003) ... 陳永仁
    1:99 電影行動 (2003)    
    行運超人 (2003) ... 賴料布
    我要做Model (2004)    
    2046 (2004) ... 周慕雲
    韓城攻略 (2005) ... 林貴仁
    傷城 (2006) ... 劉正熙
    色,戒 (2007) ... 易先生(易默成)
    赤壁 (2008) ... 周瑜
    建國大業 (2009)    
    赤壁:決戰天下 (2009) ... 周瑜
    大魔術師 (2012) ... 張賢
    五行伏妖 (2012)    
    聽風者 (2012) ... 何兵
    一代宗師 (2013) ... 葉問
    擺渡人 (2016)    
    歐洲攻略 (2018)