Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
梁朝偉
Tony Leung Chiu-Wai  ♂





 
Filmography (1983-2016)
 
  演員 (79 films)
    我對青春無悔 (1983)    
    瘋狂83 (1983)    
    花心紅杏 (1985) ... 新紮師兄
    青春差 (1985) ... 梁小寶
    地下情 (1986) ... Tony
    癲佬正傳 (1986) ... 狗仔
    人民英雄 (1987) ... 阿細
    開心快活人 (1987) ... 阿偉
    鐵甲無敵瑪利亞 (1988) ... 莊自強
    殺手蝴蝶夢 (1989) ... 亞祥
    忠義群英 (1989) ... 王威武
    悲情城市 (1989) ... 林文清
    阿飛正傳 (1990) ... 下一個阿飛(周慕雲)
    喋血街頭 (1990) ... 阿 B
    倩女幽魂III 道道道 (1991) ... 十方和尚
    中環英雄 (1991) ... 張豪杰
    豪門夜宴 (1991) ... 阿偉
    五虎將之決裂 (1991) ... 頭皮
    沙灘仔與周師奶 (1991) ... 沙灘仔
    千王1991 (1991) ... 蛇仔偉
    魔畫情 (1991) ... 漫畫家
    亞飛與亞基 (1992) ... 童飛
    辣手神探 (1992) ... 江浪
    哥哥的情人 (1992) ... 阿偉
    踢到寶 (1992) ... 阿偉-電
    情人知己 (1993) ... 林大志
    異域之未路英雄 (1993) ... 范龍
    風塵三俠 (1993) ... 陳大文
    反斗馬騮 (1993) ... 劉家倫
    新流星蝴蝶劍 (1993) ... 孟星魂
    新仙鶴神針 (1993) ... 馬君武
    射鵰英雄傳之東成西就 (1993) ... 西毒歐陽鋒
    正牌韋小寶之奉旨溝女 (1993) ... 韋小寶
    新難兄難弟 (1993) ... 楚原
    重慶森林 (1994) ... 探員663
    等著你回來 (1994) ... 阿沖
    東邪西毒 (1994) ... 盲武士
    神龍賭聖之旗開得勝 (1994) ... 沙三少
    流氓醫生 (1995) ... 劉文
    明日天涯 (1995)    
    救世神棍 (1995) ... 黃大鳳
    洪興仔之江湖大風暴 (1996) ... 洪英
    偷偷愛你 (1996) ... 榮智穎
    最佳拍檔之醉街拍檔 (1997) ... 醉槍
    春光乍洩 (1997) ... 黎耀輝
    黑獄斷腸歌之砌生豬肉 (1997) ... 程安
    暗花 (1998) ... 琛
    超時空要愛 (1998) ... 劉一路/諸葛亮
    海上花 (1998) ... 王蓮生
    每天愛您8小時 (1998) ... 張叔偉
    玻璃樽 (1999) ... Albert
    攝氏零度 - 春光再現 (1999)    
    俠骨仁心 (2000) ... Lawrence Ching
    東京攻略 (2000) ... 林貴仁
    花樣年華 (2000) ... 周慕雲_
    有情飲水飽 (2001) ... 馬須仁 Richard Ma
    同居蜜友 (2001) ... 蔣通菜
    緣起 (2002)    
    無間道 (2002) ... 陳永仁
    英雄 (2002) ... 殘劍
    天下無雙 (2002) ... 李一龍-小霸王
    行運超人 (2003) ... 賴料布
    地下鐵 (2003) ... 何旭明
    無間道III (2003) ... 陳永仁
    1:99 電影行動 (2003)    
    2046 (2004) ... 周慕雲
    我要做Model (2004)    
    韓城攻略 (2005) ... 林貴仁
    傷城 (2006) ... 劉正熙
    色,戒 (2007) ... 易先生(易默成)
    赤壁 (2008) ... 周瑜
    赤壁:決戰天下 (2009) ... 周瑜
    建國大業 (2009)    
    聽風者 (2012) ... 何兵
    大魔術師 (2012) ... 張賢
    五行伏妖 (2012)    
    一代宗師 (2013) ... 葉問
    巴黎攻略 (2016)    
    擺渡人 (2016)