Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
顧文宗
Ku Wen-Chung  ♂





 
Filmography (1940-1982)
 
  副導演 (3 films)
    慾望 (1946)    
    秋鳳 (1957)    
    女飛俠黃鶯巧破鑽石黨 (1960)    
  導演 (73 films)
    三盜九龍盃 (1949)    
    濟公活佛 (1949)    
    方世玉夷戰峨眉山 (1949)    
    七劍十三俠 (三集) (1949)    
    七劍十三俠 (下集) (1949)    
    洪熙官血濺柳家村 (1949)    
    桃花大俠 (1949)    
    紅蝴蝶大戰採花賊 (1949)    
    蜀山劍俠 (1949)    
    方世玉萬里報師仇 (1949)    
    七劍十三俠 (上集) (1949)    
    怪俠飛天龍 (1949)    
    小俠艾虎 (1949)    
    方世玉火燒紅雲寺 (1949)    
    方世玉胡惠乾三探武當山 (1949)    
    關東小俠大戰女鏢師 (1950)    
    陸阿采 (1950)    
    崑崙女俠血戰燕子盜 (1950)    
    方世玉大破白蓮教 (1950)    
    七劍十三俠(四集) (1950)    
    馬騮精大鬧女兒國 (1950)    
    東成西就 (1950)    
    火燒平陽城(下集) (1950)    
    崑崙女俠夜探摩天嶺 (1950)    
    崑崙女俠夜探摩天嶺 (1950)    
    方世玉血戰陰陽洞 (1950)    
    火燒平陽城(上集) (1950)    
    關東小俠大破蓮花陣 (1950)    
    女俠黑牡丹 (1951)    
    花木蘭 (1951)    
    靚仔玉三打下山虎 (1951)    
    關東飛俠大戰方世玉 (1951)    
    方世玉遠征巨靈峰 (1951)    
    方世玉正傳 (1951)    
    紅衣女俠 (1951)    
    風塵四傑 (1951)    
    大刀王五浴血殲仇記 (1951)    
    大破黑風寨 (1952)    
    歐陽德大戰飛雲僧 (1952)    
    老婆皇帝 (1952)    
    楊乃武與小白菜(大結局) (1952)    
    楊乃武與小白菜 (1952)    
    歌唱光緒王嘆五更 (1952)    
    女俠白蓮花 (1952)    
    真假歐陽德 (1952)    
    風流天子 (1953)    
    飛鳳游龍 (1953)    
    珍珠塔(上集) (1953)    
    珍珠塔(下集) (1953)    
    代代平安 (1953)    
    秦良玉 (1953)    
    我笑蓮花似玉郎 (1954)    
    寶劍結良緣 (1954)    
    碧血黃花 (1954)    
    秋戀 (1954)    
    方世玉與胡惠乾 (1955)    
    星島紅船 (1955)    
    傻女搶新郎 (1956)    
    女俠俞金鳳 (1956)    
    女俠響尾追魂鏢 (1956)    
    九九大血案 (1956)    
    寶刀美人 (1956)    
    西遊記 (1956)    
    目蓮救母 (1957)    
    鵑血忠魂 (1957)    
    濟公活佛 (1957)    
    龍鳳雙劍俠 (1957)    
    十七十八正當時 (1958)    
    捉龜走鱉 (1959)    
    好花插牛屎 (1959)    
    弄破醋甕 (1959)    
    返去香港娶水某 (1961)    
    星島姊妹花 (1963)    
  演員 (137 films)
    薛仁貴與柳迎春 (1940)    
    打漁殺家 (1940)    
    紀代佳人 (1940) ... 洪成疇
    潘巧雲 (1940)    
    歌女紅牡丹 (1941)    
    賽金花 (1941) ... 許景證
    孔雀東南飛 (1941)    
    美人計 (1941)    
    慾望 (1946) ... 校長
    76號女間諜 (1947)    
    秋水伊人 (1947)    
    諜網恩仇 (1948)    
    女勇士 (1948)    
    女勇士 (1948)    
    血染孤城 (1948) ... 日本大佐
    碧海紅顏 (1948)    
    小夫妻 (1953)    
    小鳳仙 (1953)    
    秋瑾 (1953)    
    秋海棠 (1953)    
    碧血黃花 (1954)    
    小鳳仙(續集) (1955)    
    金瓶梅 (1955)    
    亂世妖姬(上下集) (1956)    
    少奶奶的秘密 (1956)    
    杏花溪之戀 (1956)    
    萬里長城 (1957)    
    神秘美人 (1957)    
    夜來香 (1957)    
    花迎春 (1958) ... 邵經理
    一夜風流 (1958)    
    小野貓 (1958)    
    笑聲淚影 (1958)    
    虎穴擒兇 (1959)    
    我是殺人犯 (1961)    
    楊貴妃 (1962)    
    花田錯 (1962)    
    鳳還巢 (1963)    
    碧血金釵(上集) (1963)    
    武則天 (1963)    
    楊乃武與小白菜 (1963)    
    碧血金釵(上集) (1963)    
    雪花神劍(下集) (1964)    
    雪花神劍(上集) (1964) ... 言陵甫
    玉堂春 (1964) ... 王定
    風流丈夫 (1965) ... 袁伯
    七七敢死隊 (1965)    
    痴情淚 (1965)    
    宋宮秘史 (1965)    
    蝴蝶盃 (1965) ... 撫院徐錫公
    女秀才 (1966)    
    儒俠 (1967) ... 呂強
    神劍震江湖 (1967)    
    連瑣 (1967)    
    飛天女郎 (1967)    
    三更冤 (1967)    
    星月爭輝 (1967)    
    七俠五義 (1967) ... 韓彰
    諜海花 (1968) ... 李宗華
    狐俠 (1968) ... 虬髯老者
    千面大盜 (1968)    
    玉面飛狐 (1968) ... 于永泰
    相思河畔 (1969)    
    碧海青天夜夜心 (1969)    
    春蠶 (1969)    
    龍門金劍 (1969)    
    飛燕金刀 (1969) ... 柳安正
    虎膽 (1969)    
    釣金龜 (1969)    
    死角 (1969) ... 富豪
    鐵羅漢 (1970) ... 王琦
    荒江女俠 (1970)    
    那個不多情 (1970)    
    女校春色 (1970)    
    十二金牌 (1970)    
    小姐不在家 (1970)    
    大羅劍俠 (1970)    
    鈔票與我 (1971)    
    盜兵符 (1971)    
    情人的秘密 (1971)    
    血酒天牢 (1971)    
    淘氣女歌手 (1971)    
    我的情人 (1971)    
    重逢 (1971) ... 錢裕業
    財色驚魂 (1971)    
    鳳飛飛 (1971) ... 鳳義
    我為你痴迷 (1971)    
    日月神童 (1971) ... 老頑童
    鬼馬女歌手 (1972)    
    玉女嬉春 (1972) ... 呂天奇
    十四女英豪 (1972) ... 楊洪
    多謝老闆娘 (1972) ... 徐大發
    大軍閥 (1972) ... 山田大佐
    淘氣公主 (1972)    
    天下第一拳 (1972)    
    愛奴 (1972)    
    雨中花 (1972)    
    林沖夜奔 (1972)    
    鴻運當頭 (1972) ... 周爵士
    落葉飛刀 (1972)    
    壁虎 (1972)    
    拳門 (1972)    
    桃色經紀 (1973)    
    丹麥嬌娃 (1973)    
    猛蛟閗地蛇龍女 (1973)    
    血証 (1973)    
    麒麟掌 (1973)    
    滿州人 (1973)    
    大刀王五 (1973)    
    古鏡幽魂 (1974)    
    痴情玉女 (1974) ... 串日本公使
    迷幻嬌娃 (1974)    
    英烈千秋 (1974)    
    降頭 (1975)    
    賊公計小偷才 (1975)    
    雙星伴月 (1975)    
    雲深不知處 (1975)    
    玫瑰戀 (1975)    
    阿牛出獄記 (1975)    
    少林寺 (1976)    
    賭王大騙局 (1976)    
    李小龍與我 (1976)    
    佛跳牆 (1977) ... 苗為方
    阿Sir毒后老虎槍 (1977)    
    令生令世 (1977)    
    楚留香 (1977) ... 天峰大師
    決殺令 (1977)    
    多情劍客無情劍 (1977)    
    子曰:食色性也 (1978)    
    乾隆下揚州 (1978) ... 花會東家
    清宮大刺殺 (1978)    
    追 (1978)    
    色慾與純情 (1979)    
    鬼叫春 (1979)    
    乾隆皇與三姑娘 (1980)    
    紅粉動江湖 (1981)    
    神經大俠 (1982)    
  編劇 (23 films)
    方世玉萬里報師仇 (1949)    
    方世玉胡惠乾三探武當山 (1949)    
    紅蝴蝶大戰採花賊 (1949)    
    方世玉大破白蓮教 (1950)    
    大刀王五浴血殲仇記 (1951)    
    花木蘭 (1951)    
    大破連環寨 (1951)    
    老婆皇帝 (1952)    
    楊乃武與小白菜 (1952)    
    楊乃武與小白菜(大結局) (1952)    
    歌唱光緒王嘆五更 (1952)    
    秦良玉 (1953)    
    珍珠塔(上集) (1953)    
    代代平安 (1953)    
    珍珠塔(下集) (1953)    
    金瓶梅 (1955)    
    西遊記 (1956)    
    女俠響尾追魂鏢 (1956)    
    七劍十三俠(上集) (1957)    
    好花插牛屎 (1959)    
    崑崙三女俠夜盜香魂帕 (1961)    
    星島姊妹花 (1963)    
    七劍十三俠 (1967)