Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
顧文宗
Ku Wen-Chung  ♂





 
Filmography (1940-1982)
 
  副導演 (3 films)
    慾望 (1946)    
    秋鳳 (1957)    
    女飛俠黃鶯巧破鑽石黨 (1960)    
  導演 (72 films)
    怪俠飛天龍 (1949)    
    方世玉火燒紅雲寺 (1949)    
    方世玉胡惠乾三探武當山 (1949)    
    七劍十三俠 (上集) (1949)    
    小俠艾虎 (1949)    
    濟公活佛 (1949)    
    七劍十三俠 (三集) (1949)    
    七劍十三俠 (下集) (1949)    
    洪熙官血濺柳家村 (1949)    
    桃花大俠 (1949)    
    三盜九龍盃 (1949)    
    紅蝴蝶大戰採花賊 (1949)    
    蜀山劍俠 (1949)    
    方世玉夷戰峨眉山 (1949)    
    方世玉萬里報師仇 (1949)    
    崑崙女俠夜探摩天嶺 (1950)    
    方世玉血戰陰陽洞 (1950)    
    七劍十三俠(四集) (1950)    
    關東小俠大破蓮花陣 (1950)    
    關東小俠大戰女鏢師 (1950)    
    陸阿采 (1950)    
    崑崙女俠血戰燕子盜 (1950)    
    火燒平陽城(上集) (1950)    
    方世玉大破白蓮教 (1950)    
    馬騮精大鬧女兒國 (1950)    
    東成西就 (1950)    
    火燒平陽城(下集) (1950)    
    關東飛俠大戰方世玉 (1951)    
    大刀王五浴血殲仇記 (1951)    
    女俠黑牡丹 (1951)    
    風塵四傑 (1951)    
    靚仔玉三打下山虎 (1951)    
    方世玉遠征巨靈峰 (1951)    
    方世玉正傳 (1951)    
    花木蘭 (1951)    
    紅衣女俠 (1951)    
    真假歐陽德 (1952)    
    大破黑風寨 (1952)    
    老婆皇帝 (1952)    
    歐陽德大戰飛雲僧 (1952)    
    楊乃武與小白菜 (1952)    
    楊乃武與小白菜(大結局) (1952)    
    歌唱光緒王嘆五更 (1952)    
    女俠白蓮花 (1952)    
    珍珠塔(下集) (1953)    
    秦良玉 (1953)    
    風流天子 (1953)    
    飛鳳游龍 (1953)    
    珍珠塔(上集) (1953)    
    代代平安 (1953)    
    寶劍結良緣 (1954)    
    秋戀 (1954)    
    我笑蓮花似玉郎 (1954)    
    碧血黃花 (1954)    
    星島紅船 (1955)    
    方世玉與胡惠乾 (1955)    
    西遊記 (1956)    
    寶刀美人 (1956)    
    女俠俞金鳳 (1956)    
    傻女搶新郎 (1956)    
    女俠響尾追魂鏢 (1956)    
    九九大血案 (1956)    
    濟公活佛 (1957)    
    目蓮救母 (1957)    
    龍鳳雙劍俠 (1957)    
    鵑血忠魂 (1957)    
    十七十八正當時 (1958)    
    捉龜走鱉 (1959)    
    好花插牛屎 (1959)    
    弄破醋甕 (1959)    
    返去香港娶水某 (1961)    
    星島姊妹花 (1963)    
  演員 (137 films)
    薛仁貴與柳迎春 (1940)    
    潘巧雲 (1940)    
    打漁殺家 (1940)    
    紀代佳人 (1940) ... 洪成疇
    美人計 (1941)    
    歌女紅牡丹 (1941)    
    賽金花 (1941) ... 許景證
    孔雀東南飛 (1941)    
    慾望 (1946) ... 校長
    76號女間諜 (1947)    
    秋水伊人 (1947)    
    血染孤城 (1948) ... 日本大佐
    碧海紅顏 (1948)    
    諜網恩仇 (1948)    
    女勇士 (1948)    
    女勇士 (1948)    
    秋瑾 (1953)    
    秋海棠 (1953)    
    小夫妻 (1953)    
    小鳳仙 (1953)    
    碧血黃花 (1954)    
    金瓶梅 (1955)    
    小鳳仙(續集) (1955)    
    亂世妖姬(上下集) (1956)    
    杏花溪之戀 (1956)    
    少奶奶的秘密 (1956)    
    神秘美人 (1957)    
    萬里長城 (1957)    
    夜來香 (1957)    
    花迎春 (1958) ... 邵經理
    一夜風流 (1958)    
    小野貓 (1958)    
    笑聲淚影 (1958)    
    虎穴擒兇 (1959)    
    我是殺人犯 (1961)    
    楊貴妃 (1962)    
    花田錯 (1962)    
    碧血金釵(上集) (1963)    
    武則天 (1963)    
    楊乃武與小白菜 (1963)    
    碧血金釵(上集) (1963)    
    鳳還巢 (1963)    
    雪花神劍(下集) (1964)    
    雪花神劍(上集) (1964) ... 言陵甫
    玉堂春 (1964) ... 王定
    宋宮秘史 (1965)    
    風流丈夫 (1965) ... 袁伯
    蝴蝶盃 (1965) ... 撫院徐錫公
    七七敢死隊 (1965)    
    痴情淚 (1965)    
    女秀才 (1966)    
    神劍震江湖 (1967)    
    飛天女郎 (1967)    
    星月爭輝 (1967)    
    三更冤 (1967)    
    七俠五義 (1967) ... 韓彰
    儒俠 (1967) ... 呂強
    連瑣 (1967)    
    狐俠 (1968) ... 虬髯老者
    千面大盜 (1968)    
    玉面飛狐 (1968) ... 于永泰
    諜海花 (1968) ... 李宗華
    春蠶 (1969)    
    龍門金劍 (1969)    
    飛燕金刀 (1969) ... 柳安正
    虎膽 (1969)    
    釣金龜 (1969)    
    相思河畔 (1969)    
    死角 (1969) ... 富豪
    碧海青天夜夜心 (1969)    
    小姐不在家 (1970)    
    女校春色 (1970)    
    十二金牌 (1970)    
    那個不多情 (1970)    
    大羅劍俠 (1970)    
    鐵羅漢 (1970) ... 王琦
    荒江女俠 (1970)    
    我為你痴迷 (1971)    
    我的情人 (1971)    
    重逢 (1971) ... 錢裕業
    財色驚魂 (1971)    
    鈔票與我 (1971)    
    鳳飛飛 (1971) ... 鳳義
    淘氣女歌手 (1971)    
    日月神童 (1971) ... 老頑童
    盜兵符 (1971)    
    情人的秘密 (1971)    
    血酒天牢 (1971)    
    大軍閥 (1972) ... 山田大佐
    淘氣公主 (1972)    
    天下第一拳 (1972)    
    愛奴 (1972)    
    林沖夜奔 (1972)    
    鴻運當頭 (1972) ... 周爵士
    多謝老闆娘 (1972) ... 徐大發
    落葉飛刀 (1972)    
    壁虎 (1972)    
    拳門 (1972)    
    鬼馬女歌手 (1972)    
    玉女嬉春 (1972) ... 呂天奇
    十四女英豪 (1972) ... 楊洪
    雨中花 (1972)    
    桃色經紀 (1973)    
    丹麥嬌娃 (1973)    
    猛蛟閗地蛇龍女 (1973)    
    血証 (1973)    
    麒麟掌 (1973)    
    滿州人 (1973)    
    大刀王五 (1973)    
    古鏡幽魂 (1974)    
    迷幻嬌娃 (1974)    
    英烈千秋 (1974)    
    痴情玉女 (1974) ... 串日本公使
    雙星伴月 (1975)    
    玫瑰戀 (1975)    
    雲深不知處 (1975)    
    阿牛出獄記 (1975)    
    降頭 (1975)    
    賊公計小偷才 (1975)    
    少林寺 (1976)    
    賭王大騙局 (1976)    
    李小龍與我 (1976)    
    令生令世 (1977)    
    楚留香 (1977) ... 天峰大師
    決殺令 (1977)    
    多情劍客無情劍 (1977)    
    阿Sir毒后老虎槍 (1977)    
    佛跳牆 (1977) ... 苗為方
    清宮大刺殺 (1978)    
    子曰:食色性也 (1978)    
    追 (1978)    
    乾隆下揚州 (1978) ... 花會東家
    色慾與純情 (1979)    
    鬼叫春 (1979)    
    乾隆皇與三姑娘 (1980)    
    紅粉動江湖 (1981)    
    神經大俠 (1982)    
  編劇 (23 films)
    紅蝴蝶大戰採花賊 (1949)    
    方世玉萬里報師仇 (1949)    
    方世玉胡惠乾三探武當山 (1949)    
    方世玉大破白蓮教 (1950)    
    大破連環寨 (1951)    
    花木蘭 (1951)    
    大刀王五浴血殲仇記 (1951)    
    楊乃武與小白菜 (1952)    
    歌唱光緒王嘆五更 (1952)    
    楊乃武與小白菜(大結局) (1952)    
    老婆皇帝 (1952)    
    珍珠塔(上集) (1953)    
    代代平安 (1953)    
    珍珠塔(下集) (1953)    
    秦良玉 (1953)    
    金瓶梅 (1955)    
    女俠響尾追魂鏢 (1956)    
    西遊記 (1956)    
    七劍十三俠(上集) (1957)    
    好花插牛屎 (1959)    
    崑崙三女俠夜盜香魂帕 (1961)    
    星島姊妹花 (1963)    
    七劍十三俠 (1967)