[English] [Big5] [UTF-8]
Currently displaying UTF-8
周潤發  ♂
Chow Yun-Fat
Donald Chow Yun-Fat,  Aman Chow,  Chow Yun-Fatt,  Chow Yuen-Fat,  Zhou Runfa
Born: May 18th, 1955





 
Filmography (1976-2020)
 
  故事 / Story
    阿郎的故事 / All About Ah Long (1989)    
    和平飯店 / Peace Hotel (1995)    
  演員 / Actor (1976-2020)
    撈家邪牌姑爺仔 / The Hunter, the Butterfly and the Crocodile (1976) ... 劉大光 / Lau Tai-Kwong
    池女 / Massage Girls (1976) ... 阿錦 / Ah Gin
    新蘇小妹三難新郎 / Learned Bride Thrice Fools the Bridegroom (1976)    
    投胎人 / The Reincarnation (1976)    
    入冊 / Hot Blood (1977) ... 何志成 / Ah Cheng
    床上的故事 / Bed for Day, Bed for Night (1977)    
    愛慾狂潮 / Their Private Lives (1978) ... 柯銘中 / Ko Ming Chung
    O女 / Miss "O" (1978) ... 管嚴平 / Koon
    懵佬,大賊,傻偵探 / Pursuit (1980) ... 梁標 / Killer
    師爸 / See-Bar (1980) ... 阿傑 / Git / Chieh
    江湖檔案 / Modern Heroes (1980) ... / Sgt Chu Hwa Tai
    喜劇王 / Joy to the World (1980) ... 任中龍 / Yam Chung-Lung
    胡越的故事 / The Story of Woo Viet (1981) ... 胡越 / Wu Yuet [title char]
    執法者 / The Executor (1981) ... 吳滔 / Ng Tao
    灰靈 / Soul Ash (1981)    
    巡城馬 / Postman Strikes Back (1982) ... 傅俊 / Fu Jun
    獵頭 / The Head Hunter (1982) ... 阮力 / Yuen Lik/Nguen Dich
    上海灘 / The Bund (1983) ... 許文強 / Hui Man Keung
    上海灘續集 / The Bund Part II (1983) ... 許文強 / Hui Man Keung
    血汗金錢 / Blood Money (1983) ... 子彈 / Bullet
    花城 / Last Affair (1983) ... 廣平 / Kwong Ping
    傾城之戀 / Love in a Fallen City (1984) ... 范柳原 / Fan Liu Yuen
    靈氣逼人 / The Occupant (1984) ... 發仔 / Insp Valentino Chow
    等待黎明 / Hong Kong 1941 (1984) ... 葉劍飛 / Yip Kim-Fei
    何必有我? / Why Me? (1985) ... 周主任 / Mr Chow
    女人心 / Women (1985) ... 戴歷/Derek / Derek Sun
    地下情 / Love Unto Waste (1986) ... 探長 / Inspector Lan
    義蓋雲天 / A Hearty Response (1986) ... 何定邦 / Ho Ting Bon
    玫瑰的故事 / Rose (1986) ... 黃振華 / 傅家明 / Charles / Ga Ming [2 roles]
    奇緣 / Nepal Affair (1986) ... 祖 / Joe
    夢中人 / Dream Lovers (1986) ... 宋羽 / Song Yu
    初一十五 / The Missed Date (1986) ... 彼得 / Peter
    癲佬正傳 / The Lunatics (1986) ... 垃圾佬(阿松) / Chung
    英雄本色 / A Better Tomorrow (1986) ... Mark / Mark Gor / Mark Lee
    原振俠與衛斯理 / The Seventh Curse (1986) ... 衛斯理 / Wesley
    你情我願 / My Will, I Will (1986) ... 周正 / Alex Feng
    殺妻二人組 / 100 Ways to Murder Your Wife (1986) ... 大腳發 / Fa
    鬼新娘 / Spiritual Love (1987) ... 阿搏 / Pu Yung Tsai
    龍虎風雲 / City on Fire (1987) ... 高秋 / Ko Chow
    英雄好漢 / Tragic Hero (1987) ... 李阿濟 / Boss Li Ah Chai
    小生夢驚魂 / Scared Stiff (1987) ... 周探長 / Inspector Chow
    義本無言 / Brotherhood (1987) ... 阿輝 / Fai
    江湖情 / Rich and Famous (1987) ... 李阿濟 / Boss Li Ah Chai
    精裝追女仔 / The Romancing Star (1987) ... 王日發 / Wong Yat Fat
    秋天的童話 / The Autumn's Tale (1987) ... 船頭尺 / Samuel Pang
    江湖龍虎鬥 / Flaming Brothers (1987) ... 天仔 / Tin
    監獄風雲 / Prison on Fire (1987) ... 鍾天正 / Chung Tin Ching
    英雄本色續集 / A Better Tomorrow II (1987) ... 阿健 / Ken Lee
    公子多情 / The Greatest Lover (1988) ... 前進/Nelson / Qian Jin / Nelson Chow
    精裝追女仔之2 / The Romancing Star II (1988) ... 王日發 / Big Mouth Fat [cameo]
    八星報喜 / The Eighth Happiness (1988) ... 方劍郎 / Fang Chien Lang/Fong Kim Long
    老虎出更 / Tiger on the Beat (1988) ... 法蘭西李 / Sergeant Francis Li
    長短腳之戀 / Fractured Follies (1988) ... 梁少祖 / Joe Leung
    大丈夫日記 / The Diary of a Big Man (1988) ... 周定發 / Chow Ting Fat
    郁達夫傳奇 / Cherry Blossoms (1988) ... 郁達夫 / Yu Ta Fu (adult)
    再見英雄 / Goodbye My Friend (1988) ... 陳錫雄 / [Katanyu Prakasit footage]
    義膽紅唇 / City War (1988) ... 李志超 / Dick Lee
    我在黑社會的日子 / Triads - The Inside Story (1989) ... 李萬豪 / Lee Man-Ho
    英雄本色III夕陽之歌 / A Better Tomorrow III (1989) ... Mark哥 / Mark
    賭神 / God of Gamblers (1989) ... 高進 / Ko Chun
    精裝追女仔之3狼之一族 / The Romancing Star III (1989) ... / Mechanic in flashback
    伴我闖天涯 / Wild Search (1989) ... 劉振邦 / Sgt. Lau Chun-Pong
    阿郎的故事 / All About Ah Long (1989) ... 阿郎 / Ah Long
    喋血雙雄 / The Killer (1989) ... 小莊 / Jeff
    賭俠 / God of Gamblers II (1990) ... 高進 / Ko Chun [cameo]
    吉星拱照 / The Fun, the Luck and the Tycoon (1990) ... 林寶生 / Lam Bo Sun / Stink [2 roles]
    監獄風雲II逃犯 / Prison on Fire II (1991) ... 鍾天正 / Chung Tin Ching
    縱橫四海 / Once a Thief (1991) ... 阿海/JOE / Joe
    俠盜高飛 / Full Contact (1992) ... 高飛 / Jeff / Gou Fei
    辣手神探 / Hard Boiled (1992) ... 袁浩雲 Tequila / Tequila Yuen
    我愛扭紋柴 / Now You See Love... Now You Don't (1992) ... 吳山水 / Ng San Shui
    花旗少林 / Treasure Hunt (1994) ... 張正 / Jeffrey Chang Ching
    賭神2 / God of Gamblers Return (1994) ... 高進 / Ko Chun
    和平飯店 / Peace Hotel (1995) ... 王阿平 / Wong A Ping / Killer
    臥虎藏龍 / Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) ... 李慕白 / Li Mu Bai
    秋天日記 / An Autumn Diary (2002) ... / [AUTUMN'S TALE footage]
    獨自等待 / Waiting Alone (2004) ... 發哥 / [Cameo]
    姨媽的後現代生活 / The Postmodern Life of My Aunt (2006) ... 潘知常 / Pan Zhichang
    滿城盡帶黃金甲 / Curse of the Golden Flower (2006) ... 韓大王 / Emperor
    黃石的孩子 / The Children of Huang Shi (2008) ... 陳漢生 / Chen Hansheng
    諜海風雲 / Shanghai (2010) ... 安東尼·蘭廷 / Anthony Lan-Ting
    讓子彈飛 / Let the Bullets Fly (2010) ... 黃四郎 / Boss Huang Silang
    孔子 / Confucius (2010) ... 孔丘 / Confucius
    建黨偉業 / Beginning of the Great Revival (2011) ... 袁世凱 / Yuan Shikai
    分手專家 / Fen Shou Zhuan Jia (2011)    
    銅雀台 / The Assassins (2012) ... 曹操 / Chancellor Cao Cao
    大上海 / The Last Tycoon (2012) ... 成大器(成年) / Cheng Daqi
    大鬧天宮 / The Monkey King (2014) ... 飾 玉皇大帝 / Jade Emperor
    賭城風雲 / From Vegas to Macau (2014) ... 晒冷 / Ken
    賭城風雲II / From Vegas to Macau 2 (2015) ... / Ken
    華麗上班族 / Office (2015) ... / Ho Chung-Ping
    寒戰II / Cold War 2 (2016) ... / Oswald S. Kan
    賭城風雲III / From Vegas to Macau 3 (2016) ... / Ken Shek / Ko Chun
    無雙 / Project Gutenberg (2018) ... / Ng Fuk-Sang
    驕陽歲月 / Be Water, My Friend (2020)    
    十二金剛 / The Invincible 12 (2020)    
 
 
Biography
 
  Married Yu On On from 1983 to 1984.